Budapesti bőrgyógyászati magánrendelésünkről szebb lábakkal távozhat

A budapesti bőrgyógyászati magánrendelésünkön az esztétikai szempontból zavaró elváltozásokat is tudjuk kezelni. A visszér egyik fajtája, a seprűvéna is ilyen probléma.

Mindenekelőtt fontos rendet tenni a fogalmak között, mert a laikusok könnyen összekeverik az egyes kifejezéseket. A visszér az erek egyik súlyos betegsége, ami trombózissal is járhat. Könnyű felismerni a vastagabb, kitüremkedő, sötét lila színű erekről, amik főleg az alsó végtagokon jelennek meg. A lábak keringési problémájára vezethető vissza a kialakulás oka. A gyógyításához szükség lehet műtétre.

Az elsősorban esztétikai problémának minősülő hajszálerek pirosasra szineződött, vékony erek. Ezeknek az ereknek nagyobb területen szerteágazó változatait nevezzük seprűvénáknak.

A seprűvéna vastagabb, nagyobb kiterjedésű, kialakulását a visszérhez hasonlóan a vénákban pangó vér okozza. Kockázatos a megléte, mert ami kezdetben csak zavaró elszíneződés a bőrön, abból könnyen alakulhat ki egészségügyi szempontból veszélyes elváltozás is.

A seprűvéna

A vénás keringési zavar tünetei:

  • az erek láthatóvá válnak
  • pirosas, bordós, lilás színűek
  • az értágulat szétterül, kisebb, vékonyabb erek hálózzák be a bőr felszínét
  • megjelenhetnek bokán, lábszáron, combon is
  • fájdalommal rendszerint nem jár együtt

Mi az oka a seprűvéna kialakulásának:

bőrgyógyászati magánrendelés budapest

  • genetikai ok: keringési probléma, eredendően vékonyabb bőr
  • életmódra visszavezethető ok: terhesség, sok álldogálással, üléssel járó munka, hormontartalmú fogamzásgátlók szedése is elő tudja idézni a színes, pókhálószerű erek láthatóvá válását, de szintén előidézheti fizikai sérülés, túlzásba vitt napozás, kevés mozgás, illetve hízás, szauna is

Érdekesség, hogy a  végtagi vénás keringési zavar, ahogyan narancsbőr is, inkább nőkre jellemző elváltozások. A hajszálerek kitágulnak, a vér pangani kezd, a bőr felszínéhez közeli erekben a vérellátás egyre rosszabbá válik. 

A  seprűvéna kezelésének módjai:

  • lézeres
  • injekciós

bőrgyógyászati magánrendelés budapest

Igaz ugyan, hogy a nőket elsősorban a kitágult, színes erek látványa zavarja, ami nyári ruha szezonban képes csökkenteni az önbizalmat, de nem csak emiatt érdemes foglalkozni velük. A seprűvéna kezelése hosszú távon a stabil egészségvédelmet is támogatja.

Az injekciós kezelés személyre szabott kúra formájában valósul meg. Az erek falába speciális anyagot tartalmazó folyadékot fecskendeznek. Az érfalak összetapadnak, aminek hatására a keringés megszűnik, a megjelent hajszálerek pedig egyszerűen maguktól felszívódnak. Ez ugyan ijesztően hangzik, de nem jelent veszélyt az egészségre, ugyanis a vér egyszerűen más irányba, a többi eret használva folyik tovább.

A szklerotizáció vagy érelzárás egy ambuláns kezelés, ami nem igényel érzéstelenítést, altatást és nem is fájdalmas, lábadozási ideje sincsen. A kezelés után rövid ideig kompressziós harisnya viselése ajánlott.

Jó tudni, hogy a kezelés sikere ellenére a seprűvéna ismét kialakulhat a korábban említett okokból.

A megelőzés módjai:

  • rendszeres mozgás
  • nyirokkeringés élénkítése
  • kényelmes, nem túl szoros ruházat viselése
  • érfal erősítő készítmények szedése

A bőrgyógyászati rendelőnkben a visszerek, seprűvénák, hajszálerek kezelésére is van bevált módszerünk. Nyugodtan helyezze magát és a lábait egy kiváló budai bőrgyógyász kezei közé. A korszerűen felszerelt, nyugodt hangulatú, igényes környéken berendezett bőrgyógyászati magánrendelésen megszüntetjük a bőrproblémákat és kezeljük a zavaró elváltozásokat. Amennyiben kérdése van, csak lépjen kapcsolatba velünk az egyik, megadott elérhetőségen!

Címkék