Lézeres arckezelés

A bőr fiatalságának megőrzéséért illetve helyreállításáért folytatott küzdelem egyik legújabb és jelenleg talán leghatékonyabb világújdonsága a széndioxid-lézeres bőrmegújítás mikropixeles módszere. Ennek a technológiának ugyanaz a hatásmechanizmusa, mint a korábbi széndioxid-lézeres mély, bőrfeszesítő, ránctalanító kezelésnek, de itt a lézersugárral nem „hámozzuk meg” a teljes bőrfelszínt, hanem a lézersugár négyzetcentiméterenként csak 50-150 mikroszkópikus méretű pontocskában (ezeket nevezzük pixeleknek) éri a bőrt.

 

Online konzultáció

 

Miért ez az egyik legjobb bőrfiatalító kezelés?

A mikropixelekben kialakuló tűszúrásnyi lézeres sebek a megmaradt hámszigetek felől gyorsan hámosodnak. A lézer hőhatása összehúzza a bőr alatti kötőszövetet, sőt fokozza az elasztikus és kollagén rostok termelődését is, mindezek következtében a bőr alatti kötőszöveti réteg tömörebbé, rugalmasabbá válik. Az egész hámfelület teljes lézeres leégetése tehát nem történik meg egy ülésben, de ha a mikropixeles kezelést a kívánt hatástól függően több alkalommal megismételjük, akkor lépésenként kisebb trauma árán cserélődik ki a teljes hám és épül fel a rugalmas, új kötőszövet. A mikropixeles lézeres arckezelés kíméletessége nem csökkenti a teljes kezelési ciklus eredményességét a hagyományos egy lépcsős technikával szemben. Ha nem túl kifejezett a ráncosodás vagy a fénykárosodás, akár már egy kezeléstől is jól látható javulásra számíthatunk. A kezelés a nyakon, a dekoltázsban és a kézfejen is elvégezhető, vagyis az indikációs terület kiterjed az összes problémazónára. A módszer további más hatású bőrfiatalító kezeléssel is kiválóan kombinálható pl. mezoterápiával, ráncfeltöltéssel vagy botulinum-toxinos kezeléssel. Lehetőség van csak körülírt, a leginkább problémás területek kezelésére is, például a száj vagy a szem körül.

A mikropixeles lézeres bőrmegújítási eljárás a bőrfiatalítás mellett kifejezetten alkalmas az aknés hegek kezelésére, ami bizonyos súlyosságú akne maradványtüneteként nemritkán okoz súlyos kozmetikai zavart az érintettek számára. Akár a besüppedt, akár az előemelkedő hegek kezelésében jelentős javulást lehet elérni ezzel a kezeléssel. Természetesen meg kell várni, amíg az aktív gyulladásos tünetek elmúlnak, s ha a beteg A-vitamin származékot tartalmazó gyógyszeres kezelésben is részesült, fél év gyógyszermentesség kell a lézeres kezelés megkezdése előtt. Súlyosabb hegesedés esetén egy olyan kezeléssorozatot állítunk össze, mely a micropixeles CO2 lézeres kezelés és a dermarolleres kollegénindukció előnyeit egyaránt kihasználja.

 

A kezelés menete

A mikropixeles lézeres kezelés sebképződéssel nem jár, de néhány napos felépülési időt igényel. A bőr az első napon kipirosodik és duzzadttá válik, a 3. napon általában megindul a pontszerű hámlás, ami néhány napig tart. A mielőbbi problémamentes gyógyulás érdekében szigorúan be kell tartani az előírt bőrápolási tanácsokat és a fényvédelemmel kapcsolatos utasításokat. A hatás néhány hét után válik láthatóvá, de a kívánt eredmény eléréséhez akár 3-4 kezelésre is szükség lehet, melyek 4 hetente követhetik egymást. Az elért eredmény fenntartása érdekében évente megismételni a beavatkozást. A kezelés hatásosságát jelentősen fokozza, ha kombináljuk PRP kezeléssel. Az elért  hatás megörzésében fontos a megújult bőr rendszeres ápolása anti-aging hatású kozmetikumokkal.

Összefoglalva tehát mikor ajánlhatjuk a kezelést?

  • aknés hegekkel borított arcbőr esetén
  • fénykárosodott bőr esetén
  • age-spots (öregedés és napfénykárosodás következtében kialakuló barna foltok) esetén
  • finom ráncok esetén (különösen a szemek és száj körül)
  • petyhüdt bőr esetén (elsősorban a szemhéjon)
  • tág pórusú arcbőr esetén

Mi várható a kezeléstől?

  • megújult, sima, üde bőrfelszín
  • a rugalmas rostok megújulása, tömörödése, feszesebb, simább bőr
  • az öregedés és napfénykárosodás következtében kialakult barna foltok eltűnése

A kezelést minden esetben személyre szabottan végezzük, ezért nagyon fontos, hogy személyes konzultációnk során tájékoztasson a kezelés eredményességét esetlegesen befolyásoló minden körülményről.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!