A budai bőrgyógyászatunkból szebb bőrrel távozhat

A budai bőrgyógyászatunk nyitva áll minden páciens előtt, aki elégedetlen a külsejével és szeretne rajta változtatni. A bőr kinézetén is lehet javítani, véglegesen is.

Az évek hatása a bőrre

A bőrünk az évek előre haladtával nem marad ugyanolyan. Az nyilvánvaló, hogy a húszas éveink közepétől számolnunk kell a látható bőröregedés jeleivel. A szervezetre hatással vannak az évek, ami a bőrön is megmutatkozik. A ráncok megjelenése és a bőr rugalmasságának fokozatos elvesztése mellett egyéb jelenségekkel is számolnunk kell.

A jóindulatú bőrnövedékek szintén az évek számának szaporodásával jelennek meg a bőr bizonyos pontjain vagy akár annak egész felületén, kisebb vagy nagyobb létszámban. Ahogyan a neve is jelzi, teljesen ártalmatlan bőrelváltozásról van szó.

A jóindulatú bőrnövedékek közé sorolhatóak a következők: a szemölcsök, a fibrómák, a málnaszínű pöttyök vagyis a rubin naevusok, illetve a Seborrheas keratosisok. A kor mellett genetika, illetve adott bőrtípus is okozhatja a megjelenésüket. Ezek miatt nem kell aggódni, akkor sem, ha horzsolás, kidörzsölődés következtében sérülnek, kicsit vérezni kezdenek.

Más a helyzet az anyajegyekkel, mert ezekből sajnos rosszindulatú elváltozás is válhat. Az anyajegyszűrést éppen ezért rendszeresen be kell iktatni és ha a szakorvos diagnózisa miatt szükségessé válik, az anyajegy eltávolítást is be kell iktatni.

Melyik típust mi jellemzi?

A jóindulatú bőrnövedékek megjelenésével lehet számítani többre is, ahol egy van, ott valószínűleg több is lesz. Egyes növedékeket könnyű összetéveszteni a rosszindulatú elváltozásokkal. A látható helyeken, például nyakon vagy a zavaró területeken, például hónaljon kérik a leggyakrabban a lézeres vagy fagyasztásos eljárással történő eltávolítását.

A jóindulatú bőrnövedékek típusai:

  1. Fibróma: kisebb, nagyobb, kocsonyás, barnás színű, puha növedék, ami többnyire nyakon, hónaljban fordul elő, ott, ahol a bőr dörzsölésnek van kitéve.
  2. Seborrheas keratosis: világostól a sötét színűig terjedő árnyalatú, érdes felszínű, szabálytalan formájú, bőrből kiemelkedő, jóindulatú kinövés. Főleg törzsön, háton jelenik meg, de az arcon is előfordulhat.
  3. Vírusos szemölcsök: kicsit kilóg a sorból, hiszen vírusfertőzés okozza a megjelenését, gyenge immunrendszer megléte esetén. Fiatal felnőtteknél gyakori a megjelenése.
  4. Xanthelasma: szemhéjon kialakuló koleszterinlerakódásról, zsírcsomóról van szó. Általában a negyven év feletti nők körében elterjedt a megjelenése.
  5. Haemangiomák vagy rubin naevusok vagy senilis angiomak: piros, apró érképlet, amit a bőr alatt futó hajszálerek burjánzása okoz. Főleg a törzsön alakulnak ki, kisebb pöttyök képében.

Ha zavaró, el is távolíttathatja!

A zavaró hónalj növedékek eltávolítása, illetve az öregkori szemölcsök leszedése gyorsan, minimális kellemetlenséggel történik, egy kezelésen több, akár tíz darab bőrnövedék is eltüntethető. A kezelést követően kontroll szükséges, de egyébként heg és nyom nélkül eltűnnek a növedékek.

Azzal számolni kell, hogy a leszedett bőrnövedékek nyomában idővel újabbak jelenhetnek meg, hiszen a szervezet működése nem változik meg, ahogyan az időt sem tudjuk megállítani.

A bőrgyógyászati rendelőnkben a legmodernebb eszközöket alkalmazzuk az esztétikai kezelések elvégzésére. 

A páciensek felesleges kockázatvállalás és fájdalom nélkül tudnak kisebb vagy nagyobb mértékben változást elérni. Szeretne hozzánk bejelentkezni, hogy megszabaduljon végre a zavaró bőrelváltozásoktól? Nem kell egyebet tennie, csak időpontot egyeztetni a kollégánkkal a honlapon megadott elérhetőségek egyikén!

Címkék