Bőrfiatalítás IPL-lel

Az arcbőr fiatalítására számos eljárás áll rendelkezésünkre, pl. micropixeles CO2-lézeres arckezelés, PRP vagy köznapi nevén a drakula-kezelés, dermaroller, a különböző peelingek (hámlasztások), mezoterápia, hialuronsavas volumenpótlás stb. Ezek nagyon hatékony eljárások, de az un. invazív kezelések közé tartoznak, ami azt jelenti, hogy a bőrbe hatolunk szúrás vagy vágás útján, tehát ezek a beavatkozások hosszabb vagy rövidebb felépülési időt igényelnek.

Ha valaki idegenkedik az ilyesmitől vagy az elfoglaltsága nem teszi lehetővé, hogy akár csak a legrövidebb ideig látható jele legyen az elvégzett beavatkozásnak, akkor választhatja az IPL-lel történő bőrképjavítást. Ennek során a villanófány két különböző szűrőn keresztül jut a nagy tisztaságú tömény hialuronsavas géllel előkezelt bőrre, ami lehet az arc, a nyak vagy a dekoltázs bőre. A hőhatás következtében a bőrben lévő kötőszöveti rostok kissé összehúzódnak, megrövidülnek, így a bőr átmenetileg tömörebbé, feszesebbé válik. a 4-5 kezelésből álló sorozat végén látványosan megfeszül.

Az eredmény sajnos csak átmeneti, de 3-4 havonta végzett fenntartó kezeléssel megőrizhetjük a kedvezőbb megjelenést. Ennél a kezelésnél nincs jelentősége a bőrszínnek, ezért ezt nyáron és napozott bőrön is el tudjuk végezni.

Kapcsolódó bejegyzések